Het lijkt voorbij voor Pollet: "Wie geen goesting heeft, hoort hier niet thuis"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 33 reacties
Het lijkt voorbij voor Pollet: "Wie geen goesting heeft, hoort hier niet thuis"
Foto: © Photonews

Op stage leek het de goeie kant op te gaan met David Pollet. De spits toonde zich gretig op training én doelgericht in de oefenmatch tegen FC Groningen. Eergisteren vloog hij echter de tribune in.

Sander De Graeve in Gent

Pollet zat in de selectie, maar viel verrassend af. "Dat was niet vooraf afgesproken, maar hij gaf zó'n ongeïnteresseerde indruk tijdens de opwarming dat ik hem eruit gelaten heb. Ik was ook niet echt happy met zijn trainingsweek, maar dat gaf de doorslag niet. Hij liet bij ballen die drie meter van hem kwamen niet eens de moeite om zijn been uit te steken", geeft Vanhaezebrouck aan.

We spelen dominanter dan verwacht

"Als je een match speelt, moet je er met je hoofd bij zijn. Ook al is het maar om in te vallen. Je moet goesting tonen. Hoe ga je dan invallen?" Op stage leek Pollet nochtans herboren. "We hebben een duidelijk gesprek gehad op stage. Ik begrijp de speler ook wel, hij heeft ook pech gehad, maar heeft wél kansen genoeg gekregen."

"De keuze valt duidelijk op Depoitre, dat is geen geheim. Als je ziet hoe die nu speelt." Vooraf werd gedacht dat Pollet potten zou breken bij Gent, maar er is één groot probleem voor hem. "We spelen dominanter dan verwacht. Hij is een spits die ruimte nodig heeft en in ons spel, tegen defensieve tegenstanders, is die er niet."

De aanvaller mag weg bij Gent, maar dan moet wel de juiste prijs betaald worden. "Zijn kwaliteiten zijn ook niet weg, hé. Hij heeft twee jaar weinig gespeeld, maar het blijft een vlot scorende spits in het juiste systeem, dat weten andere ploegen ook wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties