"Ik word al kotsmisselijk als ik eraan denk dat Blatter wordt herkozen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
"Ik word al kotsmisselijk als ik eraan denk dat Blatter wordt herkozen"
Foto: © SC

Mino Raiola, de manager van onder meer Balotelli en Ibrahimovic, wil zich kandidaat stellen voor het FIFA- voorzitterschap. De zaakwaarnemer is Sepp Blatter immers zo beu als koude pap.

Hij wil het boeltje drastisch veranderen. "Ik wil als een olifant door de porseleinkast, van Noord-Korea naar Zuid-Korea", aldus Raiola in de Volkskrant. Hij wil de FIFA schoonmaken. "Ik word al kotsmisselijk als ik eraan denk dat Blatter wordt herkozen. Ik voel een diep verlangen om Blatter te vloeren."

Volledige transparantie

Hij wil de FIFA vooral transparant maken. Zo moet het hoofdkantoor verhuizen uit Zwitserland aangezien daar het bankgeheim heerst. Ook de volledige stemresultaten en de bidbooks voor WK's en EK's wil hij openbaar maken. De commerciële belangen wil hij door een onafhankelijke firma laten behartigen.

Raiola heeft niet veel tijd meer, zijn kandidatuur moet binnen zijn voor eind januari. Hij moet ook de steun hebben van minstens vijf nationale bonden, maar hij beweert die te hebben. Dan is er nog de kostprijs van de campagne, die zou tussen de één en vijf miljoen euro liggen. "Dat heb ik ervoor over", aldus Raiola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties