Analyse Daarom stokt de Oostendse machine momenteel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Daarom stokt de Oostendse machine momenteel
Foto: © Photonews

KV Oostende zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De troepen van Fred Vanderbiest kijken momenteel tegen een nul op negen aan. En eerlijk gezegd: het programma oogt de komende weken niet bijster aantrekkelijk.

Door Cédric De Volder

KV Oostende kreeg de voorbije weken - vooral de 1-7-pandoering tegen KV Kortrijk zit nog vers in het geheugen - enkele nederlagen op rij aangesmeerd, maar eigenlijk staan the Kustboys op hun plaats in het klassement.

Op voorhand had het Albertpark alvast getekend voor een elfde plaats, netjes tussen Zulte Waregem en KV Mechelen in. Enig probleem: voor de jaarwisseling kampeerde KVO eventjes in de top zes. Met andere woorden: de toon was gezet.

KV Kortrijk, KAA Gent en Club Brugge smeerden Oostende een nul op negen aan. Met wedstrijden tegen KRC Genk en Sporting Lokeren in het vooruitzicht behoort zelfs een nul op vijftien tot de mogelijkheden. 

Akkoord, de troepen van Fred Vanderbiest moeten zich vooralsnog geen zorgen maken, maar toch stokt de machine momenteel een beetje. De reden? Elimane Coulibaly weet de goal eventjes niet meer staan en Bjorn Ruytinx kan niet teren op matchritme.

Sterkhouders uit vorm

Tel daarbij het magere vormpeil van Fernando Canesin Matos en Franck Berrier - toch jongens die de kar moeten trekken - op en het is logisch waarom de punten uitblijven. Al is één ding zeker: met Marc Coucke is zo'n dipje van tijdelijke aard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties