Biebauw ook aan de kust ambitieus: "Ik kom om mijn plaats af te dwingen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Biebauw ook aan de kust ambitieus: "Ik kom om mijn plaats af te dwingen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wouter Biebauw verbond gisteren zijn lot aan dat van KV Oostende. De doelman tekende een contract voor twee seizoenen, maar vervolmaakte de huidige voetbaljaargang nog bij KV Mechelen. "Het is mijn bedoeling om ook aan de kust de nummer één te worden."

Door Cédric De Volder

KV Oostende flirtte al een poosje met Wouter Biebauw. Enig probleem: KV Mechelen had geen vervanger voor de 30-jarige doelman. Al is het natuurlijk geen drama dat hij het seizoen moet uitdoen Achter De Kazerne. 

"Bij KV Mechelen ben ik momenteel zeker van mijn speelminuten", vertelt Biebauw in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Oostende hoopte me meteen aan te trekken, maar dat was misschien geen goed idee. Didier Ovono staat daar momenteel tussen de palen."

Ik heb mijn strepen al verdiend na meer dan honderd wedstrijden op het hoogste niveau

Al had Biebauw eigenlijk zelf niet te kiezen. "Voor hetzelfde geld kwam Colin Coosemans toch naar Mechelen en was ik sowieso op een zijspoor beland. Ik ben echter blij dat er duidelijkheid is. Oostende is toch al concreet sinds de competitiehervatting."

Het hoeft overigens geen betoog: Ovono is momenteel dan wel de nummer één van Fred Vanderbiest, maar Biebauw komt niet om tweede viool te spelen. "Ik heb mijn strepen al verdiend na meer dan honderd wedstrijden op het hoogste niveau. Ik kom om mijn plaats af te dwingen en de nummer één van Oostende te worden."

Het wordt alleszins een leuk weerzien met Fred Vanderbiest en Luc Devroe. "Fred was destijds bij KSV Roeselare mijn kapitein, terwijl Luc er sportief directeur was. Ik herinner me trouwens nog dat ik als 17-jarige mijn eerste contractje ging tekenen op de bureau van Luc." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties