Ajax niet zonder moeite voorbij Twente

Caroline Tonnelier

Ajax heeft dit weekend een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de tweede plaats. De Amsterdammers profiteerden optimaal van het puntenverlies van concurrenten Feyenoord en AZ.

Dat ging niet zonder moeite: Twente kwam immers al na zes minuten op voorsprong via Cornona. Nog in het openingskwartier slaagde Ajax erin de situatie alweer om te buigen: Viergever tekende voor de gelijkmaker en Bazoer maakte even later de 2-1.

Die tussenstand bleef tot aan de rust op het bord staan, maar vroeg in de tweede helft was Twente alweer trefzeker. Dit keer was Ziyech de doelpuntenmaker. Kishna kroonde zich uiteindelijk tot de matchwinnaar in de Nederlandse hoofdstad: met twee treffers zette hij de 4-2 eindstand op het bord.