Anderlecht pakt meer punten zonder dan met Praet

Anderlecht pakt meer punten zonder dan met Praet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelde afgelopen weekend amper 1-1 gelijk in eigen huis tegen KV Mechelen. Het moest het in die wedstrijd zien te rooien zonder Dennis Praet. Maar opvallend: Anderlecht pakte dit seizoen procentueel meer punten als de Gouden Schoen er niet bij was.

Hoe belangrijk zijn onze toppers bij hun ploeg nu echt? Dat is een van de centrale vragen die steeds opnieuw worden gesteld. Het resultaat mag soms toch minstens verrassend geheten worden.

Zo berekende HNB dat Refaelov statistisch gezien belangrijker is voor Club Brugge dan Victor Vazquez. Zo haalt blauw-zwart met of zonder de Spaanse draaischijf 67% van de punten, terwijl de aanwezigheid van Refaelov de kans op puntengewin weet te verdubbelen.

7% minder punten met Praet

En hoe zit het dan bij Anderlecht, vroegen diverse lezers van Voetbalkrant.com zich af. Wel: erg opvallend: Dennis Praet is qua puntengewin niet eens zo belangrijk voor paars-wit.

Zo pakt Anderlecht 34 op 57 in de wedstrijden met Praet (60%), terwijl dat in de wedstrijden dat hij er niet bij was maar liefst 14 op 21 (67%) is. Een erg opvallende statistiek toch wel, want de Gouden Schoen toonde toch meermaals zijn belang voor de landskampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties