Hét blauw-zwarte recept om Aalborg te kloppen

Hét blauw-zwarte recept om Aalborg te kloppen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spelers en staff van Club Brugge stapten vanochtend op het vliegtuig richting Denemarken. De West- Vlamingen nemen het morgen in de Europa League namelijk op tegen Aalborg BK. En eerlijk: het recept om de partij te winnen is eigenlijk simpel.

Door Cédric De Volder

Al hoort Michel Preud'homme dat laatste zinnetje niet graag. "Iedereen denkt dat we een vrijgeleide zullen krijgen naar de volgende ronde", aldus de oefenmeester van Club Brugge enkele dagen geleden.

"We wonnen dit seizoen dan wel al van Brøndby IF en FC Kopenhagen, maar dat wil eigenlijk niets zeggen. Aalborg is een volledig ander team. En die wedstrijd moeten we wel degelijk serieus aanpakken."

Amper een zesde plaats...

Maar hoe je het ook draait of keer: Club Brugge is torenhoog favoriet. Onze Belgische Jupiler Pro League staat niet alleen hoger aangeschreven dan de Deense Superligaen, maar AaB kampeert er momenteel slechts op een zesde stek. 

De voorgaande Deense tegenstanders van Club (Brøndby IF en FC Kopenhagen, nvdr.) staan mooi boven de roodhemden geklasseerd. Bovendien bedraagt de achterstand van Aalborg ten opzichte van leider Midtjylland maar liefst achttien punten.

Fris in het hoofd én in de benen

Al schuilt er wel één addertje. Club kijkt tegen een loodzwaar programma aan, terwijl Aalborg de voorbije anderhalve maand kon genieten van de Scandinavische winterstop.

Ook Claudemir - voor de winterstop nog actief in de Deense hoofdstad - waarschuwde voor de knokkersmentaliteit van AaB. En laat dat nu net het voetbal zijn dat blauw-zwart minder ligt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties