"Genk is niet de sprankelende sensatieploeg, maar pakt wel een punt tegen Standard"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
"Genk is niet de sprankelende sensatieploeg, maar pakt wel een punt tegen Standard"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vijf clubs zijn al zeker van hun ticket voor PO1. Racing Genk en Charleroi vechten nog om als laatste op de trein te springen. Volgens analist Eddy Snelders trekken de Limburgers zondag aan het langste eind.

  • Mc Leish bracht Genkse organisatie terug
  • Enkel spektakelwaarde is aan de lage kant
  • Domme tegengoal bij Club nekt Charleroi
"Als de logica gerespecteerd wordt, kaapt Genk een punt weg bij Standard", opent Snelders in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ze speelden eerder ook al gelijk bij Gent en Anderlecht en krijgen weinig doelpunten binnen."
 
"Genk is niet de sprankelende sensatieploeg, maar kan wel disciplinair en hardnekkig verdedigen. Standard is bovendien - zeker met de afwezigheid van Imoh Ezekiel - niet in zijn sterkste gedaante."

Standard is niet in zijn sterkste gedaante

De blauwhemden zouden het volgens Snelders uiteindelijk wel verdienen. "Het enige dat je Genk kan verwijten, is dat de spektakelwaarde al een heel seizoen aan de lage kant is."

"Ze komen natuurlijk uit een heel slechte periode. Onder Alex McLeish staat er weer een organisatie en is de kleedkamer grotendeels opgekuist."

Domme tegengoal zal Charleroi achtervolgen

De Karolo's betalen bijgevolg het gelag. "Een  overwinning van Charleroi tegen Moeskroen zal volgens mij niet volstaan voor PO1", besluit Snelders.

"Ik ging ervan uit dat Genk 4 op 6 zou halen, waardoor Charleroi een punt moest pakken tegen Brugge. Die domme tegengoal zal hen achtervolgen." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties