Wie wordt de nieuwe voorzitter van de KBVB?

Lander Marin
| 1 reacties
Wie wordt de nieuwe voorzitter van de KBVB?
Foto: © SC

Binnen enkele maanden krijgt de Koninklijke Belgische Voetbalbond een nieuwe voorzitter. Enkele grote namen vielen al uit de bus. Maar niet iedereen lijkt zin te hebben in de job.

David Delferière, de secretaris-generaal van de Vereniging van Franstalige Voetbalclubs (ACFF), zou naar verluid een troonswissel met de huidige voorzitter François De Keersmaecker wel zien zitten. 
 
De Henegouwer en vader van scheidsrechter Sébastien Delferière was ooit al interim-voorzitter bij de KBVB. Hij kent dus het klappen van de zweep. Delferière zou alleszins de enige Franstalige kandidaat zijn. 

Wie houdt hem van de winst?

De naar voorgeschoven favoriet is Joseph Allijns. In tegenstelling tot De Keersmaecker, zou de Pro League  hem wel graag als topman zien. Zijn aanstelling zou wel betekenen dat KV Kortrijk op zoek mag gaan naar een nieuwe voorzitter. Tenzij uiteraard, Allijns zichzelf opwerpt als grootmeester der multitaskers. 
 
KV Mechelen zou dan weer op beide oren mogen slapen. Hun voorzitter Johan Timmermans liet weten niet geïnteresseerd te zijn in De Keersmaeckers job. “Ik heb in mijn club nog veel werk. Ik ga er niet weg als dat werk maar voor de helft gedaan is”, zei hij in Sport/Voetbalmagazine.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties