Club Brugge gaat vol voor Europese kwalificatie: "Maar terugwedstrijd kan ander verhaal worden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Club Brugge gaat vol voor Europese kwalificatie: "Maar terugwedstrijd kan ander verhaal worden"
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme kan én wil geschiedenis schrijven met Club Brugge. Het is namelijk al twintig jaar geleden dat blauw-zwart nog eens tot de kwartfinales van een Europees toernooi kon doorstoten. Enig probleem: de datum van die verdomde finale van de Beker van België.

Cédric De Volder in Brugge

Een kwartfinale van de Europa League laat je niet liggen, maar Club Brugge snakt natuurlijk eerst en vooral naar een prijs. Volgende week donderdag moet blauw-zwart aan de slag in Istanboel. Amper drie dagen later staat de bekerfinale tegen RSC Anderlecht op het menu. 

"Maar we gaan vanavond nog niet aan die finale denken", is Michel Preud'homme duidelijk. "We hebben met de volledige spelersgroep beslist om vol voor de Europese kwalificatie te gaan. Al kan de terugwedstrijd (MPH doelt op een negatief resultaat, nvdr.) een ander verhaal worden."

We gaan vanavond niet aan de finale van de Beker van België denken

En toch hoopte de Luikenaar momenteel in Turkije te vertoeven. "Dan hoefden we volgende week geen reis meer te maken, hé. Maar voor de kwalificatiekansen maakt dat niet uit. Tenzij er verlengingen worden gespeeld. Dan heb je minder op het eigen veld gespeeld." (lacht) 

"We zijn met Club Brugge geschiedenis aan het schrijven", eindigt een ontspannen coach met een positieve noot. "Het is lang geleden dat Club zo ver geraakte in Europa. Het is lang geleden dat Club de Beker van België nog eens won. En het is lang geleden dat Club de titel nog eens heeft gepakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties