Di Natale verbetert record van Totti in de Serie A

Tom Stroobants
| 3 reacties
Di Natale verbetert record van Totti in de Serie A
Foto: © SC

Antonio Di Natale scoorde voor het negende seizoen op rij 10 of meer doelpunten. In de geschiedenis van de Serie A deed enkel Francesco Totti hem dat voor.

Antionio Di Natale is mederecordhouder geworden in de Serie A. De 37-jarige spits scoorde vorige week zijn tiende treffer van het seizoen tegen Torino. Het is al het negende seizoen op rij dat de spits van Udinese 10 of meer goals maakt in de Serie A.

Doelpuntenmachine sinds 2006

Enkel Francesco Totti deed hem dit al voor. De kapitein en legende van AS Roma slaagde hierin tussen 2002 en 2011. Hij scoorde in die periode 142 doelpunten voor de club uit de Italiaanse hoofdstad.

'Toto' Di Natale speelt sinds 2002 in de Italiaanse hoogste klasse. In zijn eerste twee seizoenen, bij FC Empoli, vond hij 18 keer de weg naar doel. In 2004 maakte hij de overstap naar Udinese, waar hij vandaag nog steeds onder contract ligt.

Pas in 2006 sloeg de scoringsmotor van Di Natale echt aan, met 11 doelpunten dat seizoen. Sindsdien dook de goaltjesdief niet meer onder de grens van 10 goals per seizoen op het hoogste niveau in Italië.

Tweemaal topschutter

In die negen seizoenen scoorde de ex-international van de Squadra Azuri 170 doelpunten. Een verbetering dus van het record van Totti. Zijn hoogtepunt bereikte Di Natale in het seizoen 09/10 en 10/11. Hij deed de netten toen respectievelijk 29 en 28 keer trillen, wat hem tweemaal de topschuttertitel opleverde.

In het rijtje van topscorers aller tijden van de Serie A, staat Di Natale voorlopig op een mooie zevende plaats. Met 203 doelpunten in 412 wedstrijden haalt hij een mooi gemiddelde van net geen doelpunt om de twee wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties