"Topclubs leven van spelers als De Bruyne"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
"Topclubs leven van spelers als De Bruyne"
Foto: © photonews

Kevin De Bruyne is aan een prachtseizoen bezig bij Wolfsburg en lijkt met zijn niveau op weg naar de absolute wereldtop. Dat is ook zijn coach niet ontgaan, hij hoopt De Bruyne dan ook nog wat langer te houden.

De Bruyne haalde statistieken om van achterover te vallen dit seizoen. 22 assists en 14 goals schudde de blonde middenvelder al uit zijn sloffen. "Hij kan het verschil maken in de krappe wedstrijden, daar leven topclubs op", aldus Dieter Hecking, zijn coach, in Het Laatste Nieuws.

Toch eist De Bruyne in de kleedkamer geen leidersrol op. "Kevin heeft dat niet nodig en hij zegt dat ook. Ik neem hem soms wel apart met de leidende spelers om voor de wedstrijd de tactiek te bespreken."

Het lijkt hem helemaal niet te interesseren

Het lijkt moeilijk met die statistieken, maar bij Wolfsburg proberen ze niet té afhankelijk te zijn van hem. "Ik zou mijn spel wat aanpassen zonder hem, maar ik zeg niet: 'geef elke bal aan Kevin.' Het lijkt alsof we afhankelijk zijn van hem, maar bij een mindere dag van Kevin, hebben we nog steeds kwaliteit."

Die mindere dagen worden steeds schaarser. Dat is ook teams als PSG niet ontgaan. "Het komt over alsof het hem helemaal niet interesseert. Hij wil vooral voetballen en is gelukkig bij Wolfsburg. Hij heeft ook nog een lang contract."

Lange contracten maken doorgaans enkel het verschil in de prijs. Toch hoopt Hecking nog even van zijn goudhaantje te kunnen genieten. "Hij zal niet beloven dat hij tot 2019 bij ons blijft, maar ik heb hem al gezegd: 'Bewijs je bij ons in de Champions League.' Hij weet bij van Chelsea hoe hard de concurrentie kan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties