De barometerstand van onze Duivels: wie zit in vorm en wie niet?

De barometerstand van onze Duivels: wie zit in vorm en wie niet?
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het was maandag weer verzamelen geblazen voor onze Rode Duivels. Een paar van hen zitten in supervorm en zijn zeker van hun plaats. Er zijn er echter ook enkelen die hun niveau moeten opkrikken. Wij overliepen ze allemaal...

In topvorm

Kevin De Bruyne: Hoeft weinig uitleg bij. De Bruyne wordt momenteel geroemd als één van de beste middenvelders van Europa. De cijfers spreken voor zich: 14 goals en 24 assists in 39 matchen voor Wolfsburg.

Marouane Fellaini: Een vraagteken bij het begin van het seizoen, maar tegenwoordig onmisbaar in het elftal van Louis van Gaal. Belangrijk met goals en zijn onverzettelijkheid.

Eden Hazard: Is meer dan ooit de leider van Chelsea geworden nu Fabregas in een mindere periode zit. Neemt ook steeds meer verantwoordelijkheid op bij zijn club. 

Michy Batshuayi: Zes goals in zijn laatste vijf competitieduels bij Marseille. Als Wilmots een joker nodig heeft, kan hij er tenminste op rekenen dat één van zijn spitsen in topvorm zit.

Sterk bezig

Thibaut Courtois: Met een goeie keeper en een goeie spits kom je al ver. Chelsea heeft dit seizoen al kunnen rekenen op een beresterke Courtois. De cruciale reddingen zijn al bijna niet meer te tellen.

Christian Benteke: Na een moeilijk begin, heeft hij de voorbije weken drie keer gescoord en één assist gegeven. Nu zijn er echter wat zorgen over zijn beschikbaarheid. Ook vandaag moest hij de training staken.

Axel Witsel: In een minder aantrekkelijke competitie als de Russische blijft hij de interesse van de Engelse en Italiaanse topploegen aantrekken. Dat betekent toch al iets. 

Laurent Ciman: In de Canadese competitie heeft hij onmiddellijk zijn draai gevonden. De verdediger trekt de lijn van de laatste jaren door: constant op hoog niveau.

Radja Nainggolan: Bij AS Roma is hij de man geworden die de lijnen uitzet. Zijn ploeg zit wel in een mindere periode met zes gelijke spelen in de laatste tien wedstrijden.

Simon Mignolet: Zou een categorie hoger mogen staan, ware het niet dat hij met een ribblessure sukkelt en twijfelachtig is voor de twee duels. Trainde ook dinsdag niet. 

Yannick Ferreira-Carrasco: Is bij Monaco de spelbepalende speler geworden. Kan zelfs als diepe spits uitgespeeld worden blijkbaar.

Jan Vertonghen: Enige vaste waarde van de Belgen bij Tottenham. Speelt alles en meestal centraal. Een optie moest Lombaerts niet volledig fit geraken. 

Olivier Deschacht: Speelt een sterk seizoen als centrale verdediger en is op zijn 34ste een zekerheid voor Hasi. Zijn ultieme oproep is een beloning voor het vele werk dat hij erin steekt.

Jason Denayer: Scoort met de regelmaat van de klok bij Celtic. Is als verdediger een serieus wapen aanvallend.

Gewoon

Nacer Chadli: Had een periode waarbij de ballen als vanzelf binnenvlogen, maar staat nu toch al een tijdje droog. Speelt wel vrij veel bij Tottenham, maar ook niet alles.

Jean-François Gillet: Is de laatste drie wedstrijden op de bank verzeild geraakt bij Catania. Wilmots zal hem echter niet snel laten vallen.

Toby Alderweireld: Komt net terug van een vrij zware blessure, maar speelde meteen weer en heeft twee wedstrijden in de benen. Is altijd en certitude bij Southampton.

Laurens De Bock: Is een vaste waarde bij Club Brugge en gaat verdedigend amper in de fout. Aanvallend moet hij echter meer brengen, al zit daar natuurlijk ook de offensieve weelde van Club op die kant voor iets tussen.

Kan beter

Divock Origi: Zijn drie goals tegen Rennes zullen Origi deugd gedaan hebben, want daarvoor stond hij een half jaar droog. Is niet in de beste vorm, maar heeft uiteraard de kwaliteiten.

Dries Mertens: Ziet tegenwoordig meer de bank dan hem lief is. Zit in een mindere periode.

Nicolas Lombaerts: Heeft ook lang met blessures gesukkeld en geraakt moeilijk terug in de ploeg bij Zenit.

Vincent Kompany: Ligt al een paar maanden onder vuur in Engeland. Maakte een paar ontypische fouten en er werd zelfs al geopperd dat zijn beste periode achter de rug ligt.

Moussa Dembélé: Is sinds eind februari weer niet meer zeker van een basisplaats en kwam de laatste weken steevast van de bank voor weinig speeltijd.

In een dip

Anthony Vanden Borre: Zit zeker niet in de vorm van zijn leven. Tegen Gent werd hij voorbijgestoven door Moses Simon en Hasi zette hem op de bank in de bekerfinale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties