Uniek verhaal: Antwerpse fans trekken naar Club Luik voor titelmatch

bart ver elst
| 2 reacties
Uniek verhaal: Antwerpse fans trekken naar Club Luik voor titelmatch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Luik werd gisteren kampioen in vierde klasse D. Serge Mertens, een trouwe Vlaamse supporter van de ploeg, legde voor deze titelwedstrijd een bus in vanuit het Antwerpse Reet naar het verre Luik. Voetbalkrant.com was erbij en maakte enkele sfeerbeelden.

Door Bart Ver Elst en Lander Marin

Serge Mertens mist nu al bijna 30 jaar amper een wedstrijd van Club Luik. Ter gelegenheid van de kampioenenmatch om naar derde klasse te kunnen promoveren, legde hij een bus in die van Reet richting Seraing ging, waar Club Luik zijn thuiswedstrijden speelt. 

Aan sfeer en plezier (en bier) was er geen gebrek op de bus..

Ook Kyan, het 9-jarige zoontje van Serge, gaat heel graag mee naar Luik met zijn papa.

Eens we in Seraing aankomen, is het drummen om nog aan tickets te komen voor de kampioenenmatch tegen Hamoir. De supporters zorgen inmiddels voor een typisch Luiks sfeertje. Vuurpijlen en bommetjes zijn er genoeg in voorraad. Men schat dat ze ongeveer met 4000 gekomen zijn voor de wedstrijd van het jaar.

Ook Guillaume Gillet is van de partij om voor zijn ex-club te supporteren. Gillet doorliep bijna alle jeugdreeksen bij Club Luik en is nog steeds een hevig supporter van 'zijn' Luik. 

Net voor de wedstrijd wordt er nog een minuut stilte gehouden voor iemand die heel nauw bij de club betrokken was. Het wordt plots muisstil in het Stade du Pairay...

Na een furieuze eerste helft staat de thuisploeg 3-0 voor bij de rust. Het feest kan al beginnen bij de supporters, maar de Luikenaars krijgen het toch nog moeilijk na een mindere tweede helft, ondanks dat ze bijna een halfuur met een man meer op het veld stonden.

Kampioen!

Het wordt nog 3-2, maar na het laatste fluitsignaal worden de champagneflessen allemaal leeggespoten. Club Luik keert na 4 jaar in bevordering terug naar derde klasse! 

Op de terugweg in de bus, is het bier nog lang niet op. En gezongen wordt er nog steeds. Het is de 9-jarige Kyan die de micro in handen neemt en de gezangen start met een liedje over de buren uit Standard.

Nog een laatste groepsfoto na een lange, maar mooie dag voor de supporters...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga D

Nieuwste reacties