Neemt Bayern de Bundesliga nog wel serieus?

De Wit Bram
| 3 reacties
Neemt Bayern de Bundesliga nog wel serieus?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zal niemand ontgaan zijn: sinds Bayern München zich enkele weken geleden verzekerde van een nieuwe landstitel, is de ploeg van Pep Guardiola op de dool. Daar is nu wat commotie rond ontstaan in de Duitse competitie, waar men zich luidop afvraagt of Bayern de Bundesliga nog wel serieus neemt.

Bayern won op de 29e speeldag met 1-0 van Hertha Berlijn en mocht zo haar 25e landstitel vieren. Sindsdien gaat het niet goed met de Duitse topclub. Het verloor met penalty’s van Dortmund in de halve finale van de Duitse beker en werd uitgeschakeld in de Champions League door FC Barcelona.

Daarnaast haalde Bayern in de Bundesliga 0 punten uit haar drie laatste wedstrijden. Hun laatste wedstrijd verloren ze met 2-1 op het veld van Freiburg, toen de nummer 15 in de rangschikking. Freiburg deed zo een uitstekende zaak in de strijd om het behoud.

Ontevredenheid bij ploegen onderaan

De andere ploegen onderaan het klassement zijn dan ook geërgerd. Paderborn, de laatste in de stand, ging op speeldag 5 en 22 met respectievelijk 0-4 en 0-6 onderuit tegen Bayern en is boos. Hun coach André Breitenreiter verwacht meer eerlijkheid van de kampioen.

“Ik heb begrip voor de situatie van Bayern, maar in deze beslissende fase hebben zij ook de verantwoordelijkheid om het spel eerlijk te spelen, zodat niemand benadeeld wordt”, zo vertelde Breitenreiter aan Sport Bild Plus.

Matthias Sammer, sportief directeur bij de Bayern, reageerde al op Sky: “Ik heb begrip voor hun bezorgdheid, het gaat immers om het behoud. We moesten echter ook rekening houden met de Champions League de laatste weken. We spelen steeds om te winnen, maar dat lukt niet altijd.”

Aanvoerder Philipp Lahm geeft toe dat de druk er wat af is bij de spelers van de Duitse topclub. “Als er niets meer op het spel staat, is het moeilijk om er nog 100 procent voor te gaan. Dat durft misschien niet iedereen toe te geven, maar het is wel zo.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties