Advocaat solliciteert openlijk bij Rode Duivels: "Dat zou leuk zijn"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 73 reacties
Advocaat solliciteert openlijk bij Rode Duivels: "Dat zou leuk zijn"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het is lang niet of zeker of Marc Wilmots ook na de EK-kwalificatiematch tegen Wales nog aan het roer zal staan bij de Rode Duivels. Het gonst van de geruchten over mogelijke opvolgers en zondagavond solliciteerde niemand minder dan Dick Advocaat zelfs openlijk bij onze nationale ploeg.

Advocaat stond tussen oktober 2009 en april 2010 al even aan het roer bij België, maar kocht toen zijn contract af om aan de slag te gaan bij de nationale ploeg van Rusland. Maar Advocaat is ons land nog niet vergeten. Integendeel…

In het praatprogramma Studio Sport stak Advocaat zijn interesse in de post van bondscoach niet onder stoelen of banken. Een club gaat hij naar eigen zeggen niet meer coachen, maar een land blijft mogelijk.

"Ik sta open voor een functie van bondscoach"

“Als er een functie van bondscoach op mij afkomt, dan sta ik daar zeker voor open”, klonk het eerst nog voorzichtig uit de mond van De kleine generaal.

Maar toen de host van het programma, Jack van Gelder, nog eens doorvroeg had Advocaat het volgende te vertellen. “De Rode Duivels coachen? Ja, dat zou ik wel leuk vinden. Maar… Ik weet niet of Wilmots wel zal vertrekken”, besloot hij.


Moet Advocaat een nieuwe kans krijgen bij de Rode Duivels?

23%
77%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties