Jonathan Legear moet slachtoffer tankstation-incident 10.000 euro

bart ver elst
| 17 reacties
Jonathan Legear moet slachtoffer tankstation-incident 10.000 euro
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Jonathan Legear moet een schadevergoeding van net geen 10.000 euro betalen aan het slachtoffer van zijn aanrijding in een tankstation in Tongeren. Het ongeval gebeurde in 2012, maar wegens enkele deskundige vaststellingen werden de burgerlijke belangen nu pas behandeld.

Na een nachtje stappen in oktober 2012 besloot een dronken Jonathan Legear om zijn Porsche Panamera in het tankstation zelf te parkeren. Bij dat ongeval waren nog enkele klanten aanwezig en geraakte werknemer Jeffrey Dewalief van 'Bruno's Food Corner' geklemd tussen de auto en zijn toonbank. 

Dewalief liep verwondingen op en hield een invaliditeit van 3% over. Daarom besloot de politierechtbank om hem een schadevergoeding van 9.951 euro toe te kennen, zegt Sporza. De totale schade aan het tankstation was 180.000 euro, maar dat heeft de huidige Standard-speler reeds terugbetaald.

Ook aan moeder Dewalief moet Legear een schadevergoeding van 7.195 euro betalen, omdat haar zoon gedurende maanden niet kon werken en ze op zoek moest naar vervangers. De schadevergoedingen moeten wel met de reeds ontvangen provisies verminderd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties