Weinig tactvol: Premier League-club zet twee spelers op straat met één telefoontje

De Wit Bram
| 1 reacties
Weinig tactvol: Premier League-club zet twee spelers op straat met één telefoontje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle United beleefde geen al te best seizoen. Na een rampzalige 1 op 30 degradeerde de Engelse club ei zo na naar 'The Championship'. 'The Magpies' konden zich dankzij een 2-0 zege in hun laatste wedstrijd tegen West Ham toch handhaven in de Engelse hoogste klasse.

In die belangrijke zege scoorde middenvelder Jonas Gutiérrez het bevrijdende doelpunt. Die kreeg nu, samen met verdediger Ryan Taylor, te horen dat de club volgend jaar niet meer op hem rekent. De manier waarop dat gebeurde, was echter beneden alle peil.

Tegen Sky Sports News deed Taylor het relaas. “Coach John Carver belde me op en zei me dat ik geen nieuw contract ging krijgen. Ik praatte even met hem, en dan vroeg hij om de telefoon door te geven aan Jonas, met wie ik samen een trainerscursus volg in Belfast. Ik kon het niet geloven.”

Instructies van bovenaf

Gutiérrez kreeg dezelfde boodschap te horen, maar toch verwijt Taylor zijn trainer, met wie hij goed bevriend is, niets. “Het was duidelijk dat onze trainer de instructies van bovenaf had gekregen. Hij had het duidelijk moeilijk om 2 spelers die al zo lang bij de club spelen op deze manier te ontslaan.”

Taylor (30) speelde al 6 jaar bij de Engelse club, Gutiérrez (31) vertoeft al in St James’ Park sinds 2008. Hij vocht dit jaar terug na teelbalkanker, maar wordt nu zo bedankt voor bewezen diensten. Hij had moeite met de manier waarop de club zijn ontslag aan hem bekendmaakte.

“Ik had niet verwacht een nieuw contract te krijgen, maar ik vind wel dat je de moeite mag doen om de telefoon op te pakken en te zeggen: ‘Jonas, bedankt voor alles wat je gedaan hebt, maar we laten je gaan’. Dat is het minste wat ze konden doen”, aldus Gutiérrez.

De supporters van Newcastle lieten via sociale media hun ongenoegen reeds blijken over de manier waarop de twee clubspelers behandeld werden. Termen zoals ‘respectloos’ en ‘harteloos’ kwamen vaak terug in de reacties. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties