Wilmots gooit de kapiteinshiërarchie door elkaar: Hazard draagt de band

Wilmots gooit de kapiteinshiërarchie door elkaar: Hazard draagt de band
Foto: © Photonews

Iedereen ging er al van uit dat Jan Vertonghen zondag tegen Frankrijk als kapitein op het veld ging staan. Marc Wilmots kwam echter met een verrassing: hij gooide zijn kapiteinshiërarchie voor de komende jaren door elkaar.

Johan Walckiers in Bordeaux

Natuurlijk blijft Vincent Kompany, de man met de langste staat van dienst, de nummer 1. Maar Wilmots koos als nummer 2 niet voor Vertonghen, maar wel voor Eden Hazard. "Ik denk dat het tijd is voor Hazard om meer verantwoordelijkheid te krijgen", aldus Wilmots.

"Hij heeft dat in zich. Hij is veel geëvolueerd, maar misschien moet hij meer discipline tonen bij balverlies", vervolgde Wilmots. Meteen de reden ook waarom hij Hazard die verantwoordelijkheid toedichtte. "Hoe Vertonghen reageerde? Geen probleem. Voor hem verandert er niks. Hij blijft nummer 3."

Primeur voor Hazard

De voormalige nummer 2, Thomas Vermaelen, komt niet meer in de topvier voor. Axel Witsel sluit immers het rijtje. "Thomas moet zich na twee moeilijke jaren op andere dingen concentreren. Terug op niveau komen, is de belangrijkste", vond Wilmots.

Voor Hazard wordt het alvast een primeur, want het is de eerste keer dat hij met de kapiteinsband van België kan pronken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties