De cijfers bewijzen het: uitleensysteem Chelsea werkt niet

De Wit Bram
| 9 reacties
De cijfers bewijzen het: uitleensysteem Chelsea werkt niet
Foto: © SC

Chelsea heeft het afgelopen seizoen een heel huurlingenlegioen uitgestuurd. Maar liefst 30 spelers stonden aan het begin van het seizoen 2014-2015 onder contract bij 'The Blues', maar kwamen wel uit voor een andere club, en soms voor meerdere clubs in één seizoen. Een overzicht van hun evolutie.

We gingen eens kijken hoe deze spelers het ervan afgebracht hebben en een goede waardemeter hiervoor is de marktwaarde van de speler. Is de marktwaarde van de Chelsea-speler gestegen, gelijk gebleven of zelfs gedaald sinds hij werd uitgeleend aan een andere club?

Waarde gestegen

Bertrand Traore, Ryan Bertrand, Gaël Kakuta, Patrick Bamford, Matej Delac, Lewis Baker

Waarde gelijk gebleven

Thorgan Hazard, Mario Pasalic, John Swift, Joao Rodriguez, Kenneth Omeruo, Nathaniel Chalobah, Jamal Blackman, Alex Davey, Alex Kiwomya

Waarde gezakt

Tomas Kalas, Wallace, Cristian Cuevas, Lucas Piazon, Oriol Romeu, Christian Atsu, Stipe Perica, Victor Moses, Josh McEachran, Marko Marin, Fernando Torres, Marco van Ginkel, Islam Feruz, Ulises Davila, Todd Kane

De helft gezakt

Het valt op: de marktwaarde van maar liefst de helft van de Chelsea-huurlingen is gedaald. Hieronder enkele bekende namen, zoals die van floptransfer Fernando Torres, die ondertussen al verkocht is aan AC Milan, en die van Marko Marin, die door de mand zakte bij Anderlecht.

Toch zijn ook sommigen erin geslaagd zich in de kijker te spelen. Zo beleefden Ryan Bertrand en Gaël Kakuta een sterk seizoen bij respectievelijk Southampton en Rayo Vallecano. Die eerste maakte de definitieve overstap naar Southampton, die laatste tekende onlangs een contract bij Sevilla.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties