De Milanese grootmachten moeten opnieuw opstaan!

Geoffrey Rockele
| 15 reacties
De Milanese grootmachten moeten opnieuw opstaan!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Parma verdwijnt er een traditieclub uit de Serie A. Ook de ploegen uit Milaan hebben het de laatste jaren lastig om de aansluiting met Juventus te vinden. Daar willen AC Milan en Inter nu verandering in brengen, al is de glorie van weleer ver te zoeken.

AC Milan

We schrijven de campagne 2003-2004. AC Milan floreert en wordt gedragen door spelers als Cafu, Maldini, Shevchenko, Gattuso, een jonge Kaka en Inzaghi. Namen die vandaag de dag al een beetje nostalgisch klinken. De laatste jaren moest Milan het met heel wat minder stellen…

Na die generatie spelers viel het enige hoogtepunt nog te noteren in 2011, toen Milan voor de achttiende keer kampioen werd. Daarna ging het bergaf met de Rossoneri. De jaren erna werd Milan tweede, derde, achtste en tiende. De geldkraan werd dichtgedraaid.

Grote namen werden vervangen door mindere helden. Maar dit seizoen lijkt Milan opnieuw aansluiting te willen zoeken. Carlos Bacca en Luiz Adriano moeten voor de goals zorgen. Bacca brak helemaal door bij Sevilla, Adriano scoorde 128 goals voor Shaktar. In elk geval een hoopvol begin…

Inter

Ook die andere ploeg uit Milaan heeft al betere tijden gekend. Inter won vijf keer na elkaar de titel in de periode 2005-2010. In het seizoen 2009-2010 won het zelfs de triple onder leiding van José Mourinho.

Defensief was dat Inter een niet te breken blok. Met centraal het duo Lucio-Samuel die er niet op neerkeken om een tegenstander in tweeën te trappen. Sneijder zorgde voor creativiteit, Milito en Eto’o voor de goals.

Ook bij Inter dezelfde tendens. Het jaar erna eindigde de nerazzurri nog tweede. Maar daarna volgde er een zesde, negende, vijfde en achtste plaats. Bij Inter lijkt het accent voorlopig op verdedigende versterking te liggen met Miranda van Atlético en Kondogbia van Monaco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties