Aanwinst Essevee gekomen om te blijven: "Meer dan 100 wedstrijden in België spelen lijkt me wel leuk"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Aanwinst Essevee gekomen om te blijven: "Meer dan 100 wedstrijden in België spelen lijkt me wel leuk"
Foto: © photonews

Joël Sami is de nieuwe sterke, ervaren beer in de verdediging van Zulte Waregem. In zijn debuutwedstrijd voor Essevee maakte hij vorige week meteen een doelpunt in en tegen Eendracht Aalst. De centrale verdediger is trouw aan zijn teams en blijft mogelijk ook lang bij Essevee.

Door Aernout Van Lindt

Het verleden van Joël Sami is er eentje van clubtrouw: "Ik heb nog maar drie clubs gehad. Valence, waarbij ik ben opgeleid, daarna vier jaar bij Amiens en zeven jaar bij Nancy", aldus de 30-jarige verdediger.

Bij Essevee tekende hij een contract voor twee seizoenen, met optie op een derde jaar. En Sami lijkt graag lang te blijven: "Ik ben hier erg goed ontvangen, 100 wedstrijden in de Belgische competitie lijkt me dus ook wel leuk."

Nice is fysiek sterk en wil ook voetbal spelen

Vrijdagavond speelt Sami met Zulte Waregem een galawedstrijd tegen Nice, een team dat hij nog kent vanuit de Franse competitie. "Zeker niet te onderschatten qua tegenstander", weet hij.

"Ze zijn fysiek sterk en kunnen op die manier veel ploegen pijn doen, maar tegelijkertijd houden ze ook van voetbal spelen", is de waarschuwing duidelijk.

Aftrap vrijdagavond om 20 uur. Ticketverkoop op wedstrijddag (17/07) voor niet-abonnees: vanaf 18u30 aan de loketten t.h.v de hoofdingang, voor Abonnees enkel in de ticketshop.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties