It giet oan: PSV op zoek naar nieuwe titel

It giet oan: PSV op zoek naar nieuwe titel
Foto: © Photonews

Twee weken na de Jupiler Pro League trekt ook het seizoen bij onze noorderburen weer op gang. Net als bij ons vormt de Nederlandse Eredivisie meer dan ooit een transitcompetitie voor jonge beloftevolle talenten. Een vooruitblik.

Ook dit seizoen mag PSV gerust opnieuw tot torenhoge favoriet bestempeld worden. Ajax heeft klappen gehad door het vorig jaar niet behalen van de titel, terwijl de Lampenclub in alle rust heeft kunnen verder werken.

De vroege uitschakeling in de Champions League is al een veeg teken voor Ajax. Toch blijven zij natuurlijk dé grootste uitdager. De bedoeling is om de kloof minder groot te laten worden dan vorig jaar.

Uitdagers

De twee favorieten worden eigenlijk enkel door Feyenoord uitgedaagd dit seizoen. In Rotterdam leeft het voetbal weer wat op, dit jaar willen ook zij proberen oogsten. Toonbeeld van de ommekeer: Dirk Kuyt, nu al dé held van de Eredivisie in het komende seizoen.

Ook Vitesse en PEC Zwolle gaan ook dit jaar op zoek naar een stuntje in de competitie. Benieuwd wat zij dit seizoen vermogen, al blijven de Zwollenaren vooral een bekerploeg.

Zoektocht naar goaltjesdieven

Vorig jaar vertrokken Finnbogason en Graziano Pellè naar het buitenland, en ook dit seizoen is topschutter Depay niet meer op de Nederlandse velden te vinden. 

Wie kan dit jaar die rol op zich nemen en topschutter worden? Luuk de Jong lijkt de grootste kanshebber vanuit PSV-hoek, al zijn er kapers op de kust.

Michael De Leeuw verkoos (vooralsnog) een verlengd verblijf bij Groningen boven geld in China, Michiel Kramer lijkt elk jaar beter te worden. Sjoerd Ars maakte er vorig seizoen 28 in tweede klasse, kan hij bevestigen bij NEC?

Belgen om in de gaten te houden

AZ Alkmaar: Jan Wuytens
Roda JC: Bart Biemans, Nayib Lagouireh, Bram Verbist, Tom Van Hyfte
SC Heerenveen: Stefano Marzo
De Graafschap: Karim Tarfi, Nathan Kabasele
Excelsior Rotterdam: Tom Muyters
ADO Den Haag: Timothy Derijck
NEC: Anthony Limbombe, Bart Buysse
Cambuur: Marvin Peersman
Heracles Almelo: Bram Castro
NAC Breda: Sepp De Roover, Gill Swerts
PEC Zwolle: Kevin Begois
PSV Eindhoven: Maxime Lestienne
Willem II: David Meul, Funso Ojo, Robbie Haemhouts, Jordy Vleugels, Dries Wuytens, Stijn Wuytens

Eerste speeldag

Als de eerste speeldag plaats zal vinden - er zijn protesten van politie die enkele wedstrijden zouden doen uitstellen - is dit het speelschema van wedstrijddag 1:

Vrijdag 7 augustus
Heerenveen - De Graafschap

Zaterdag 8 augustus
PEC Zwolle - Cambuur
RODA JC - Heracles
ADO Den Haag - PSV
Feyenoord - Utrecht

Zondag 9 augustus
AZ - Ajax
NEC - Excelsior
Groningen - Twente
Willem II - Vitesse
 

Wie wordt kampioen?

PSV (2,2) en Ajax (2,4) zijn topfavorieten. Een gokje op Feyenoord kan je al meteen 6 keer je inzet opleveren. Inzetten op AZ? Dan maak je van 60 euro meteen 3000 euro. En bij ons krijgt u een gratis bonus van 60 euro - claim ze hier! 

Wie wordt kampioen volgens jullie?

50%
19%
13%
0%
0%
0%
6%
0%
13%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties