Tweede klasse: vier uitgesproken titelfavorieten met groot peloton op de hielen

Tweede klasse: vier uitgesproken titelfavorieten met groot peloton op de hielen
Foto: © SC

Dit weekend trappen ze ook in tweede klasse de eerste officiële matchen af. De top zou wel eens breed kunnen worden en het is koffiedik kijken wie er gaat bovenuit steken. En een verrassing of twee zal er dit seizoen ook wel bij zijn.

Titelkandidaten

Antwerp

Hoort bij de titelkandidaten, maar de vraag is of ze wel een echte doelpuntenmaker in hun rangen hebben. En is het zo evident om meer dan tien nieuwe spelers in te passen plus twee nieuwe trainers met niet al te veel ervaring. The Great Old heeft heel wat ervaring met De Decker en nieuwkomers Colpaert, Biset en Dufer. Is dit het jaar van Antwerp? EINDELIJK?

Cercle Brugge 

Toch ook één van de ploegen die vlot bovenaan zou moeten meedraaien. Met Ivens, Haroun, Lambot werd heel wat ervaring gehaald. Daarnaast is er vooral gericht op spelers met ervaring in tweede. 

Met Frederik Vanderbiest en Chris Janssens kwamen twee coaches die weten hoe het eraan toe gaat in tweede klasse. De vereniging heeft ook het grootste budget en zou een gooi moeten doen naar de titel.

KAS Eupen

Vorige jaren was Eupen er al enkele keren dichtbij en ook dit seizoen zal het hoogstwaarschijnlijk bovenaan meedraaien. De Aspire Academy brengt veel Afrikaanse talenten en met een mix met de Belgische ervaring van Timmermans, Dufour en Blondelle kan dat vuurwerk geven. Ook Diagne, uitgeleend door Barcelona B, is een topper van formaat. Met Florian Taulemesse heeft een een goalgetter in huis.

 Lierse

Voetballend gezien misschien wel de beste ploeg uit de reeks, maar het jeugdige geweld ontbeert de kennis van tweede klasse. Weinig ervaring en het missen van een echte goalgetter kunnen wel eens voor problemen zorgen bij de ex-eersteklasser. 

De Pallieters hebben een hele jonge kern, met geweldige voetballers zoals Mouad Tauil en Brahim Sabaouni. De ploeg zag heel wat spelers vertrekken, maar echt veel spelers aantrekken zat er niet in. Maged Samy wil maar al te graag promoveren zonder al te veel te investeren dit jaar.

 Mogelijke verrassingen

WS Brussels

Vorig seizoen geen hoogvlieger, maar dit seizoen wil de club schitteren. Met Rentmeister, Somé en Vanhamel werd er redelijk wat kwaliteit binnengehaald. Met Koné, Ambroise en Fall bleven ook drie sterkhouders van vorig seizoen.

Deinze

Hier zit het potentieel om één van de verrassingen te worden. Onder topcoach Dennis van Wijk werden heel wat knappe namen binnengehaald: Jamaique Vandamme, Delacourt en ook De Neve en Shkodra (beide van Aalst) kennen tweede klasse door en door. Zij zouden normaal top 8 moeten halen!

Lommel United

Lommel mikt - zoals elk jaar - resoluut op de top vijf. Bij de fans vrezen ze echter dat er niet genoeg kwaliteit gekocht werd om die doelstelling te realiseren. Met het vertrek van topschutter Romero Regales en ook Leandro Trossard verloor de ploeg heel wat kwaliteit vooraan.

Roeselare

Het moet gedaan zijn met al die grijze seizoenen. Dit seizoen wil Roeselare hoger mikken. Met Lepiciër en Davy Brouwers kreeg de ploeg van Francky Vander Elst een serieuze kwaliteitsinjectie. Ook Enis Gavazaj (op uitleenbasis van AA Gent) zou de kwaliteiten moeten hebben om de club beter te doen voetballen.

Seraing

Altijd goed voor een mooi klassement en de samenwerking met Metz leverde hen heel wat spelers op. Pierrot, Nsor, Doumbia en Vion kwamen allen over van de Franse ploeg. Toch zag Seraing ook wat sterkhouders vertrekken en niet van de minste. Stevance en Dufer goed voor heel wat assists en doelpunten vertrokken.

Union

Heeft vooral veel aanvallend geweld met Onana en Faure en een strijder in het middenveld met Neels (ex Tubeke). Ook met Marc Grosjean heeft Union een topcoach. Achteraan zit het bij Union ook goed op slot, dus een top 8 plaats zou zeker moeten lukken.

Wie is uw favoriet?

Bij ons krijgt u 60 euro gratis bonus. Schrijf je hier in en maak er meteen 240 euro van als Antwerp kampioen wordt. Deinze? Dat kan 9000 euro opleveren!

Wie wordt volgens u kampioen?

53%
7%
22%
8%
4%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties