Vermaelen knokt zich in de Catalaanse harten: "Gevoel over hem is héél positief"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Vermaelen knokt zich in de Catalaanse harten: "Gevoel over hem is héél positief"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona is na de 3-0 zege tege AS Roma klaar voor de Europese en Spaanse Supercup. Meer nog, Thomas Vermaelen mocht gisteren een helft opdraven en heeft de blessureperikelen helemaal achter zich gelaten.

Zal de Verminator in staat zijn om zich tussen het vaste duo Piqué-Mascherano te nestelen? "Hij zal op z'n best moeten zijn", beseft Toni Freire van Penya Fanatiek die gisteren de galamatch tegen Roma bijwoonde.

"Ik denk dat Mascherano in de beginmaanden zal doorschuiven naar het middenveld (wat ook gisteren het geval was, red.). "Xavi is weg en Arda Turan kan toch niet spelen tot de winter. Vermaelen zal zijn speelminuten wel krijgen."

Blessure is het ergste wat hem nu kan overkomen

Het geloof in de Rode Duivel is groot bij de Catalaanse fans. "Soms koopt Barça een speler en worden de supporters snel wantrouwig. Of beginnen ze druk te leggen. Dat is bij hem niet zo", aldus Freire.

"Het is vorig seizoen rustig gebleven rond Vermaelen. Het ergste wat hem kan overkomen is een nieuwe blessure. Dan zou iedereen beginnen twijfelen. Momenteel is het gevoel over hem héél positief. De fans zien gewoon zijn kwaliteiten op het veld." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties