Molde FK: toch enkele links met België

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Molde FK: toch enkele links met België
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de dubbele overwinning tegen Zeljeznicar, treft Standard in de play-offs van de Europa League het Noorse Molde FK. Wij lichten de laatste hindernis richting poulefases voor u door.

Molde is een ploeg die de laatste jaren aan een stevige opmars bezig was in Noorwegen. De club werd kampioen in de jaren 2011, 2012 en 2014. Al loopt het deze campagne een stuk minder.

De Noren draaien op dit moment een grijs seizoen. Iets over de helft van de competitie bekleden ze de zevende plaats in de stand, zeventien punten achter leider Rosenborg.

‘Molde’ klinkt misschien niet erg bekend in de oren, maar één naam doet zeker een belletje rinkelen: Mushaga Bakenga, die gehuurd wordt van Club Brugge. Verder is het uitkijken voor Ola Kamara, hij scoorde 9 keer in 17 wedstrijden.

K.S.V. Waregem

Op Europees gebied moest de club dit seizoen een serieuze ontgoocheling slikken door de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League tegen GNK Dinamo. Twee gemiste strafschoppen deden hen de das om.

Het belangrijkste hoogtepunt vinden we in het seizoen 1999-2000. Toen wist de ploeg zich te kwalificeren voor de Champions League. Leuk detail: in de Uefa Cup 1988-1989 speelde Molde tegen K.S.V. Waregem. De West-Vlamingen wonnen die confrontatie met duidelijke cijfers: 0-0 en 5-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties