Bia doet Standard-boekje open: "Ze kozen voor de publieke weg: B-kern én een boete van vijf cijfers"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Bia doet Standard-boekje open: "Ze kozen voor de publieke weg: B-kern én een boete van vijf cijfers"
Foto: © photonews

Geoffrey Mujangi Bia had het aangekondigd. "Ik ga het boekje van Standard eens openen. De fans hebben recht op de waarheid." En jawel, de waarheid is hard!

Geoffrey Mujangi Bia is in zijn wiek geschoten. De - tot vorig seizoen althans - sterkhouder van de Rouches werd tijdens de voorbereiding uit de A-kern gezet en kan er allerminst mee lachen. In La Dernière Heure doet hij zijn verhaal. 

"Het begon allemaal met een uitspraak in La Tribune", vertelt Bia. "Ik gaf simpelweg aan dat ik klaar was voor een nieuwe stap in mijn carrière. Was dat zo erg? Ik had afspraken over een transfer met Roland Duchâtelet."

Maar volgens de middenvelder was dat niet naar de zin van sommige bestuurders binnen Standard. "Ik deed mijn uiterste best tijdens de voorbereiding, maar die mensen bleven verkondigen dat ik weg wilde. En ja, dan heb ik een woordenwisseling gehad met de coach."

"Dat had eigenlijk perfect intern kunnen opgelost worden, maar Standard koos voor de publieke weg: trainen met de B-kern en een boete van vijf cijfers. Ondertussen hebben ze me gevraagd om maandag aan te sluiten bij de groep, maar ik denk er nog over na."

Er zijn enkele clubs die concrete belangstelling tonen

Bia gaf via Twitter namelijk aan dat hij momenteel in Engeland zit. "Er zijn enkele clubs die concrete belangstelling tonen. Ik wil in een club spelen met goede werkomstandigheden. En kan dat momenteel nog bij Standard?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties