Verbist begint Eredivisie op de bank: "Maar ik leg me daar niet bij neer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Verbist begint Eredivisie op de bank: "Maar ik leg me daar niet bij neer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond trekt de Eredivisie zich op gang met een partij tussen Roda JC en Heracles Almelo. Bram Verbist keek wekenlang uit naar zijn debuut in de Nederlandse topklasse, maar moet tevreden zijn met een plaats op de bank. "Maar ik leg me daar niet bij neer."

Door Cédric De Volder

Bram Verbist was vorig seizoen nochtans één van de sterkhouders bij Roda JC. "En net daarom is het ontgoochelend om niet te spelen. Bovendien was het extra leuk geweest als jeugdproduct van Ajax, hé. Andere coach, andere keuzes."

Het is ene Benji van Leer die Verbist op de bank houdt. "Ik heb een gesprek gehad met de trainer en dat was toch positief. Het was een moeilijk keuze, maar Benji is er amper 23. Ze willen hem dan ook de kans geven."

Je kan een doelman niet na een foutje aan de kant schuiven

"Ik zal Benji steunen, maar ik leg me niet neer bij de keuze. Al heb ik ook meteen tegen de coach gezegd dat hij Benji voluit de kans moet geven. Je kan een doelman niet na een foutje aan de kant schuiven."

Maar eerlijk? Ook wij vinden de keuze van Darije Kalezic vreemd. De 32-jarige Verbist is namelijk een schat aan ervaring in de strijd tegen de degradatie.

Ambitie, maar...

"Het behoud is inderdaad hét doel", besluit Verbist. "We moeten realistisch zijn, hé. We eindigden vorig seizoen maar op de derde plaats in tweede klasse op een straatlengte van NEC én we verloren enkele sterkhouders. Al hoop ik in eigen huis regelmatig iets te rapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties