Muslin heeft nog werk bij Standard: systeem draait niet, spitsen ogen allesbehalve scherp

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Muslin heeft nog werk bij Standard: systeem draait niet, spitsen ogen allesbehalve scherp
Foto: © photonews

Standard haalde het zondagavond met het kleinste verschil van Waasland-Beveren. Weinig overschot alweer, iets wat meer en meer het recept van Muslins ploeg lijkt te worden.

Timothy Collard in Luik

Standard knokte zich achtereenvolgens tegen Zeljeznicar, Zulte Waregem, opnieuw Zeljeznicar en nu ook Waasland-Beveren naar de overwinning. Opvallende vaststelling: steeds met amper één doelpuntje meer dan de tegenstander.

Het systeem van Muslin

Aan wat dat precies te wijten valt? De 4-3-3 van Muslin is voorlopig nog 'under construction' en de spelers wennen nog aan het nieuwe systeem. Af en toe flitsen de Rouches, maar vaak is het nog te flauwtjes.

Zondagavond namen Knockaert en Kasmi elk een flank voor hun rekening. Voor die laatste een ongewone positie, en dat merkte ook het publiek. Kasmi speelde lang niet zijn beste match en je krijgt toch de indruk dat Standard nog een vaardige winger kan gebruiken.

Spitsen ogen niet scherp

Een andere reden vinden we in de voorhoede van Standard. De centrumaanvallers ogen op dit moment allesbehalve fris en hun vizier staat écht nog niet op scherp.

Tegen Waasland-Beveren kreeg Yattara zijn kans, maar de spits uit Guinee kon op enkele schuchtere pogingen na niets klaarmaken. Santini maakte tijdens zijn invalbeurt eveneens weinig klaar. De Kroaat heeft het zichtbaar moeilijk en worstelt met zichzelf en zijn sterke lichaam.

Té zware voorbereiding?

Betaalt hij het gelag van de fysiek zware voorbereiding onder Muslin of stapelen de wedstrijden, competitie én Europa League, zich te snel op voor Santini? Bij Kortrijk werd er natuurlijk net iets meer rust ingebouwd na de wedstrijden.

We kunnen concluderen dat dit Standard nog werk voor de boeg heeft op verscheidene vlakken. Maar we sluiten af met een positieve noot: als je zonder geweldig spel, maar mét een goeie vechtersmentaliteit 6 op 9 pakt, dan is dat allesbehalve slecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties