Coach Cappellen is duidelijk: "Beerschot-Wilrijk weet dat er druk is"

Geoffrey Rockele
| 9 reacties
Coach Cappellen is duidelijk: "Beerschot-Wilrijk weet dat er druk is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag start ook de competitie in derde klasse. Met Beerschot-Wilrijk tegen Cappellen staat er meteen een Antwerpse kraker op het menu. De ploeg van trainer Peter Claessens kan met een gerust gemoed afzakken naar het Kiel na de zege in de beker tegen Bertrix.

“Die 1-5 is maar een overwinning als een andere”, opent Claessens tegenover Voetbalkrant.com. “We zijn nog bezig met een nieuw team te vormen. De ploeg heeft in de voorbereiding al stappen gezet, dus we kunnen wel met een positief gevoel starten.”

Beerschot-Wilrijk daarentegen zag zijn bekeravontuur al beëindigd door Spouwen-Mopertingen. “Ook voor hen was die bekerwedstrijd niet het belangrijkste, al hadden ze wellicht liever een ander resultaat gezien.” 

“Het is een ploeg met een pak ervaring. Beerschot-Wilrijk moet kampioen worden en ze weten ook dat er druk is. Voor ons is het de uitdaging om hen zo goed mogelijk te bekampen. We zullen onze huid duur verkopen”, gaat de trainer verder.

Enkel competitie telt

In 2013-2014 was Claessens zelf coach van Beerschot-Wilrijk. “Ik heb veel sympathie voor hun project. Bovendien spelen we een wedstrijd voor duizenden supporters. Het is speciaal om terug te keren, waarschijnlijk ook voor de spelers die er een verleden hebben, maar het is niet zo dat ik er wakker van lig.”

Vier dagen later moet Cappellen opnieuw aan de bak in de Beker tegen Eupen. “Enkel de 36 competitiewedstrijden zijn belangrijk, de rest is bijkomstig. We kunnen ons wel eens meten met een topteam uit tweede klasse, maar de competitie is prioriteit”, besluit Claessens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties