Doelmannen scheren hoge toppen: "Dutoit vind ik dé verrassing"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties

Köteles, Dutoit, Ovono, Proto, Vanlangendonck, ... waren stuk voor stuk uitblinkers op speeldag 3

Doelmannen scheren hoge toppen: "Dutoit vind ik dé verrassing"
Foto: © photonews

De keepers waren de opvallende figuren van speeldag 3 en hielden het doelpuntentotaal op een schamele veertien. Ook Guy Martens zag de doelwachters hoge ogen gooien.

Door Diederik Geypen

"De laatste tien jaar durft men doelmannen vrij jong te brengen en vertrouwen te geven", opent de keeperstrainer in gesprek met Voetbalkrant.com. "Daar haal je op termijn resultaat uit. Werken met doelmannen gaat over een periode van jaren."

Köteles, Dutoit, Ovono, Proto, Vanlangendonck, ... Wie kon Martens nu het meest charmeren? "Dat hangt van speeldag tot speeldag af. Mats Selz kan me bekoren. En William Dutoit van STVV vind ik de verrassing. Nog onbekend en niet al te groot, maar sterk op zijn lijn."

Als Dutoit dit lang aanhoudt, wordt hij een grote

De 26-jarige Fransman werd in het kampioenenjaar van Sint-Truiden verkozen tot beste Kanarie. "Ook nu kreeg hij meteen vertrouwen door te mogen starten tegen Club Brugge, terwijl het bestuur een ervaren doelman als Yves De Winter binnenhaalde."

"Sint-Truiden is met Patrick Nys ook weer full time met een keeperstrainer bezig. Die specifieke begeleiding werpt zijn vruchten af. Dutoit moet blijven presteren. Pas als hij dit lang kan aanhouden, wordt hij een grote", besluit Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties