Belgische connectie in La Liga dit seizoen groter dan ooit

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Belgische connectie in La Liga dit seizoen groter dan ooit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komend weekend wordt ook in La Liga het nieuwe seizoen op gang getrapt. De Belgische connectie in de Primera División is in deze jaargang groter dan ooit en dus wordt het voor de Belgische voetballiefhebber nog wat interessanter om de Spaanse competitie van nabij te volgen.

Door Caroline Tonnelier

Komend seizoen zijn er maar liefst vier landgenoten te bewonderen in La Liga. Dat betekent een verdubbeling tegenover vorig seizoen. Daarnaast zijn er ook een aantal spelers met een verleden in België aan de slag in La Liga.

Zakaria Bakkali

Na een maandenlange soap over een mogelijke contractverlening bij PSV, heeft Zakaria Bakkali uiteindelijk een nieuwe club gevonden in Spanje. Het ambitieuze Valencia haalde het jonge talent binnen.

In hoeverre hij er op korte termijn speelkansen zal krijgen, is nog maar de vraag, maar Bakkali krijgt in elk geval de kans om zijn carrière opnieuw te lanceren.

Thomas Vermaelen

Thomas Vermaelen realiseerde vorig seizoen een droomtransfer naar FC Barcelona, maar veel voetbalplezier kende hij nog niet in Catalonië. Intussen is de verdediger opnieuw fit en wil hij er dit seizoen helemaal voor gaan.

De concurrentie bij Barcelona is uiteraard niet min, maar op defensief vlak rommelt het momenteel bij de landskampioen. Dat betekent dat er misschien kansen inzitten voor de Rode Duivel, al kon ook hij nog niet echt overtuigen in de matchen waarin hij aan de aftrap stond.

Theo Bongonda

Ook Theo Bongonda speelt al sinds vorig seizoen in Spanje. Hij verliet in januari Zulte Waregem voor Celta de Vigo. De nog steeds geen 20-jarige aanvaller moest er tevreden zijn met een invallersstatuut, maar kon toch één keer scoren en was ook goed voor één assist.

Yannick Carrasco

Na Thibaut Courtois en Toby Alderweireld trok Atlético Madrid opnieuw een Belg aan. De colchoneros investeerden opnieuw serieus in hun aanvallend departement en Rode Duivel Yannick Carrasco is een van de aanwinsten waar toch een en ander van verwacht wordt.

De Belgische connectie

Naast de vier Belgen zijn er ook een aantal spelers met een (recent) verleden in de Jupiler Pro League die tijdens deze transferperiode naar de Primera División trokken. De bekendste daarvan is uiteraard Mathew Ryan, die in zijn eerste wedstrijden voor Valencia al meteen indruk maakte.

Een man die in de Jupiler Pro League weinig potten kon breken was Jonathan Viera. Standard liet hem deze zomer naar Las Palmas vertrekken. Daar wordt de aanvaller een ploegmaat van Antolin Alcaraz (ex-Club Brugge). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties