Pellegrini lekkerbekt bij nakend debuut De Bruyne: "Hij gaat ons beter maken"

Pellegrini lekkerbekt bij nakend debuut De Bruyne: "Hij gaat ons beter maken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans dat Kevin De Bruyne zaterdag tegen Crystal Palace aan de aftrap staat, is bijzonder groot. Een man van meer dan 70 miljoen zet je nu ook niet op de bank, zeker niet als David Silva geblesseerd is: "Hij kan voor mij op beide flanken of in de spits uit de voeten", zei Manuel Pellegrini.

Pellegrini was meteen lovend over zijn topaankoop. "Hij zal een belangrijke speler worden voor ons. Hij is een jonge speler die serieuze stappen heeft gezet sinds hij de Premier League verliet. Het was niet ideaal dat hij speelde voor België, maar hij is nu eenmaal onmisbaar daar. Hij zit alvast in de selectie, we zullen morgen zien of hij ook meteen start."

Dat De Bruyne zich moet inpassen in een team dat door de seizoensstart raast, is voor Pellegrini enkel positief. "Wanneer goede spelers in een goed team komen met nog goede spelers, kunnen ze allemaal nog verbeteren. Dat is ook de reden waarom we hem haalden."

Hij komt voor drie posities in aanmerking

"Een middenvelder is ook makkelijk inzetbaar, bij een verdediger ligt dat moeilijker. Hij komt voor mij voor drie posities in aanmerking: op de flanken of als spits. Ik sprak de voorbije week enkele keren met hem, we hebben goed samengewerkt en hij heeft kunnen zien waar het team mee bezig is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties