Pallieters maken voorlopig nog geen plezier: "Het cement moet nog wat uitharden"

Pallieters maken voorlopig nog geen plezier: "Het cement moet nog wat uitharden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse begon met hoge verwachtingen aan de competitie in tweede klasse, maar staat na vier speeldagen troosteloos onderaan met één schamel puntje. Wat is er aan de hand? "Er zit muziek in, maar het moet er wel uitkomen", analyseert Dave Peters.

Door Johan Walckiers

Peters kent Lierse door en door. En hij ziet het allemaal zo negatief niet in als de stand aangeeft. "Voetbaljournalistiek is - zoals jij ook weet - op korte termijn gebaseerd. Maar op lange termijn komt dit wel goed, want er zit ongelooflijk veel talent in die ploeg. Het enige probleem: geweldig veel tijd hebben ze niet", aldus Peters.

"Ik heb vorig seizoen Lierse in de eindronde becommentarieerd, tijdens de wedstrijd tegen Lommel. Giroud speelde toen met zijn volledige B-kern. Eén jongen viel mij in het bijzonder op, die Brahim Sabaouni. Die jongen speelde de bal vrolijk rond en hij was ook iets matuurder dan de rest."

De opponent heeft zich daar intussen op ingesteld

"Lierse probeert het duel te vermijden. Het zijn frêlere jongens die de tegenstander proberen af te matten. Er zitten daar geweldige goeie voetballers, maar de opponent heeft zich daar intussen ook op ingesteld."

"Het is een beetje als de beginperiode van de Ivorianen bij Beveren. Ik zeg niet hetzelfde talent, maar met onder meer Benson, Bougrine en Tahiri lopen daar toch leuke voetballers rond."

Dat er techniek met hopen rondloopt, kan immers niemand ontkennen. "Je moet die goal van op Coxyde maar eens opzoeken op Youtube. Dat was waanzinnig, echt tiki-taka zoals Barcelona. Ze kunnen allemaal goed tikken, maar je hebt ook meer nodig. Daarom haalden ze ook Thiago en Velikonja."

Je moet die goal tegen Coxyde maar eens opzoeken: waanzinnig

De man die de taak heeft de jonge garde realistisch te laten voetballen, is voormalig assistent Younes Zerdouk. Die maakte toch een goeie indruk op Peters. "Je moet daar eens een lang gesprek mee hebben. Die man is een waterval als het op voetbal aankomt. Hij heeft zoveel ideeën..."

"Ze zijn op het Lisp iets aan het bouwen. De cement tussen de stenen is geweldig goed, maar die moet wel nog uitharden. Het kadert allemaal in hun project. Er zit heel veel muziek in, maar het moet eruit komen. Wanneer kan Zerdouk er een constante in leggen?"

"Lierse had ook door dat het enkel met jongeren niet ging lukken. Daarom haalden ze een paar ervaren mannen erbij om die jonge gasten te begeleiden. Het vergt tijd, maar dat hebben ze misschien niet met de huidige situatie. Ze moeten bij die acht geraken..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties