Real profiteert van nederlaag Barça, maar niet zonder moeite

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Real Madrid heeft optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van concurrent Barcelona. De Koninklijke pakte een felbevochten zege tegen Athletic Bilbao.

De verplaatsing naar het Baskenland is altijd lastig voor de Madrilenen. Dat was vandaag niet echt anders. Het was Benzema die zich tot matchwinnaar kroonde. Hij zette de bezoekers na 19 minuten op voorsprong en die 0-1 konden de mannen van Benitez vasthouden tot aan de rust.

Halfweg de tweede helft kwam Athletic langszij via Sabin, maar opnieuw Benzema zette die scheve situatie al snel weer recht. In een spannende slotfase werd niet meer gescoord en dat betekent dat Real Madrid nu naast Celta de Vigo aan de leiding staat, met één punt voorsprong op Barcelona.