#Flametime: Belgische damesploeg gaat naar meest prestigieuze toernooi ter wereld

#Flametime: Belgische damesploeg gaat naar meest prestigieuze toernooi ter wereld
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

#Flametime. De komende jaren wordt het een niet mis te verstaan begrip in het voetbal. De weg naar het EK 2017 is ingezet met een klinkende overwinning tegen Bosnië-Herzegovina, ondertussen hebben de Belgian Red Flames ook een uitnodiging in de bus voor hét meest prestigieuze toernooi op de wereld.

Door Aernout Van Lindt 

Voor het EK 2017 - met 16 landen - is er maar een doel: "Daar moeten we gewoon bij zijn", is de doelstelling fors gesteld. En de eerste wedstrijd (6-0 tegen Bosnië-Herzegovina) was alvast een eerste, mooie stap.

Volgend jaar kunnen de Belgian Red Flames nog veel meer bijleren. Dan mogen ze immers naar de Algarve Cup, toch wel het meest prestigieuze vriendschappelijke toernooi ter wereld.

Tegen de absolute wereldtop

Zweden, Noorwegen en Zwitserland spelen dit jaar in en tegen Nederland een olympisch kwalificatietoernooi, waardoor er enkele plaatsen vrijkwamen.

Duitsland, Frankrijk, China, USA of Japan? Het zijn slechts enkele mogelijke tegenstanders volgend jaar op de Algarce Cup 2016.  Het toernooi zal meer dan waarschijnlijk van 2 tot 9 maart worden gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties