Jassina Blom: “We moeten beseffen dat we in Super League spelen”

Jassina Blom: “We moeten beseffen dat we in Super League spelen”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eva’s Tienen werd de voorbije drie seizoenen telkens kampioen in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal. Dit seizoen spelen ze echter in de Superleague, het hoogste niveau. En dus is er een aanpassingsperiode nodig.

Door Aernout Van Lindt

Tegen topploegen met de ervaring uit de BeNe League is het moeilijk punten pakken. Teams als Standard, Anderlecht of Lierse staan al iets verder. En dat is ook helemaal geen schande.

Maar ook tegen Heist kon Tienen de volle buit niet nemen. “En dat is toch schadelijk”, vindt Jassina Blom. Een van de weinige speelsters mét ervaring op het hoogste niveau. “Ik probeer de rest mee te trekken in het verhaal.”

Ik wil het soms teveel alleen doen -

Jassina Blom

“Ze moeten beseffen dat dit niet meer eerste klasse is, maar Superleague. Maar dat is niet makkelijk natuurlijk, we hebben even die tijd nodig. Het is soms nog wat zoeken.”

Soms krijgt Blom een lichtend idee, maar ook dat is niet altijd de beste oplossing: “Een goaltje prikken is leuk, maar ik merk dat ik het soms teveel alleen wil doen. En dat is ook niet de bedoeling.”

Tienen neemt het vandaag om 19.30 uur in Tubeke op tegen Anderlecht. Een nieuwe kans op puntengewin, maar geen makkelijke wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties