Vrouwen Anderlecht op kop in Super League: "Dat is het verschil"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Diede Lemey legt uit waarom Anderlecht op kop staat bij de vrouwen

Vrouwen Anderlecht op kop in Super League: "Dat is het verschil"
Foto: © SC

Opmerkelijk: na vijf speeldagen in de Super League staat Anderlecht met 12 op 15 helemaal bovenaan. Het team slikte bovendien nog maar twee doelpunten in 450 minuten. Keepster Diede Lemey is dan ook een tevreden vrouw.

Door Aernout Van Lindt

"Natuurlijk is dat leuk om zo weinig gepasseerd te worden", aldus Lemey in gesprek met Voetbalkrant.com. "Maar het is zeker niet alleen mijn verdienste. We staan heel goed in de organisatie achteraan."

De sfeer binnen de vrouwen van Anderlecht is ook opperbest: "Zeker, zowel op als naast het veld klikt het bijzonder goed met iedereen. Dat helpt ons ook aan betere resultaten."

Bovendien is er sinds dit jaar bij paars-wit ook een fysical coach: "Je merkt het verschil", meent Lemey. "Vorig jaar verloren we een aantal keer punten in het matchslot, nu staan we fysiek veel sterker en slagen we er in om ook op het einde de boel gesloten te houden."

"We kunnen een voorsprong beter vasthouden: door onze organisatie én door onze fysieke paraatheid. We houden de ruimtes klein en proberen zo min mogelijk kansen weg te geven."

Tegen Heist zijn we favoriet, maar dat is net het gevaarlijke -

Dat moet ook de succesformule zijn vanavond, in de thuismatch tegen Heist: "We zijn de favoriet tegen Heist, maar dat is net het gevaarlijkste aan zo'n wedstrijd."

"Heist komt naar ons zonder dat ze iets te verliezen hebben. Zo'n ploeg wint natuurlijk graag van Anderlecht, dus we weten dat we het spel gaan moeten maken en opletten voor de counters."

Vanavond om 19.30 uur speeldag 6 in de Super League voor Anderlecht tegen Heist op de Nationale Football Academy in Tubeke. Inkom 6 euro voor niet-abonnees, seizoenskaarthouders van Anderlecht mogen zelfs gratis binnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties