Beerschot-Wilrijk heeft het Anderlecht-syndroom: slecht spelen tegen kleine ploegen

Beerschot-Wilrijk heeft het Anderlecht-syndroom: slecht spelen tegen kleine ploegen
Foto: © photonews

Beerschot-Wilrijk liet afgelopen weekend punten liggen tegen de nummer 16, Grimbergen. En in de matchen waarin punten verloren worden, beginnen we een rode draad te zien.

Tegen Tienen werd gelijkgespeeld, tegen Sprimont verloren, allebei teams uit de tweede helft van het klassement. De enige topploeg die Beerschot-Wilrijk tot nu toe punten kon afpakken, is Berchem. Wat ook een geladen wedstrijd was.

Tegen stugge tegenstanders hebben de Mannekes niet altijd een antwoord

Maar goed, zeven punten verloren tegen teams uit de lagere regionen. De Mannekes hebben het moeilijk tegen ploegen die massaal achteruit gaan hangen. Een Anderlecht-syndroom zeg maar. Als er creatieve oplossingen gevonden moeten worden tegen stugge tegenstanders heeft de ploeg niet altijd een antwoord.

De volgende vier wedstrijden tegen Luik, Rupel Boom, Hoogstraten en Oosterzonen worden bepalend voor de rest van het seizoen. Na dit vierluik weet men bij de Ratten of men zal meespelen voor de titel. Puntenverlies tegen ploegen als Rupel Boom (voorlaatste) en Hoogstraten (tiende) zijn uit den boze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties