Mulder over crisis in Luik: "Voorzitter gebruikt de club als een cabaret"

Caroline Tonnelier
| 9 reacties
Mulder over crisis in Luik: "Voorzitter gebruikt de club als een cabaret"
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

De crisis bij Standard is compleet. De trainerswissel heeft voorlopig nog niet het gewenste effect. Integendeel, de Rouches zijn helemaal weggezakt naar de laatste plaats. Het zit dan ook op alle niveaus fout.

De malaise in Luik kwam ook in Extra Time ter sprake. Joos opperde dat Van Buyten misschien zelf maar de voetbalschoenen moet aantrekken. "Dat moet je hem geen drie keer vragen, want hij zou het heel graag doen. Maar als je deze ploeg bij mekaar ziet, dat hij dan denkt van oei...", aldus Geert De Vlieger.

De voormalige doelman sprak zich ook uit over de man onder de lat bij Standard. Het oordeel over Thuram is duidelijk: "Niet goed genoeg." Al hekelt De Vlieger ook het publiek. "Onder dit gesternte kan je ook niet presteren. Hetzelfde overkwam Kawashima."

Ferrera maakte tegen Westerlo een statement door Van Damme en Knockaert op de bank te zetten. Santini en Brüls vlogen zelfs uit de selectie. Het bracht geen zoden aan de dijk en dat kan zich volgens de analisten nu tegen de coach keren. 

De houding van Jelle Van Damme was veelbetekenend. "Van Damme ging op een gegeven moment naast de bank, tegen de boarding gaan zitten. Zeer ongeïnteresseerd: een houding die niet kan als je vorige week nog kapitein was", aldus Franky Van der Elst.

Mulder zoekt de verklaring hogerop. "Van Damme, die mentaliteit, dat is niet van de ene dag op de andere." De Nederlander schuift de schuld door naar het bestuur, zowel het vorige als het huidige. "De man die daar nu voorzit, gebruikt de club als een cabaret. Een zeer slecht geleide club en dat zie je in alle compartimenten doorsijpelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties