Een duidelijk statement van Sporting Lokeren, dat ballen aan zijn lijf heeft

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Een duidelijk statement van Sporting Lokeren, dat ballen aan zijn lijf heeft
Foto: © photonews

Sporting Lokeren geeft morgen (dinsdag, nvdr.) een persconferentie om de komst van Hamdi Harbaoui aan te kondigen. Daarnaast zal ook het vertrouwen in trainer Bob Peeters worden bevestigd. En dat is toch best knap van de Waaslanders.

Door Timothy Collard

Peeters staat al weken onder druk en voorzitter Roger Lambrecht stelde hem tijdens de interlandbreak zelfs een ultimatum. Er moest 6 op 6 gepakt worden tegen OH Leuven en Westerlo, of Peeters mocht beschikken.

Reynders overtuigde Lambrecht

Zaterdagavond, tegen OHL, liep het al meteen mis en werd er verloren. De supporters vroegen openlijk om het ontslag van de coach, maar bij het bestuur hielden ze de lippen stijf op elkaar. Nog steeds overigens.

Sportief directeur Willy Reynders zat inmiddels rond de tafel met Lambrecht en eerstgenoemde slaagde er klaarblijkelijk toch in om de bandenmagnaat ervan te overtuigen niet over te gaan tot een ontslag.

Knap van Lokeren

En dat is toch knap. Een coach, ook als het slecht gaat, tijd gunnen om zijn ding te laten doen en zijn stempel te drukken op een ploeg: we zien het gewoon te weinig in de Jupiler Pro League. Na drie nederlagen ligt een trainer onder vuur, terwijl een beetje krediet nu en dan toch op zijn plaats is.

In dit verhaal speelt het feit dat er dit seizoen slechts één daler is, natuurlijk een belangrijke rol. Onze clubs krijgen in tegenstelling tot de voorgaande jaren, toen iedereen schrik had om in play-off 3 te belanden, tijd om te bouwen.

Dit keer geen ultimatum

En ook Peeters krijgt dus die tijd. Vandaag (maandag, nvdr.) sprak hij zijn groep toe en daaruit bleek ook dat de coach zelf het nog ziet zitten.

Dit keer wordt er geen ultimatum gesteld aan de voormalige spits. Neen… Rustig en nederig zijn, hard werken en zo snel mogelijk uit de gevarenzone wegkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties