Reactie Peter Maes wijst naar arbitrage: "Geen strafschop? En vijf keer geen buitenspel?"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende
| 34 reacties
Peter Maes wijst naar arbitrage: "Geen strafschop? En vijf keer geen buitenspel?"
Foto: © Photonews

KRC Genk slaagde er gisteren niet in om de rug te rechten op het veld van KV Oostende. Peter Maes was dan wel tevreden met de reactie van zijn troepen, maar de oefenmeester wees vooral naar de scheidsrechter.

"Ik had een reactie verwacht na de 0-4-nederlaag tegen Royal Mouscron Péruwelz", vertelt Peter Maes. "Ik ben tevreden met hetgeen ik gezien heb, maar daar koop je niets mee. Meer zelfs: dit doet meer pijn dan die zware nederlaag."

KRC Genk haalde een 2-0-achterstand op, maar: "Net dan was er een belangrijk kantelmoment. David Rozehnal duwde duidelijk bij Neeskens Kebano. Waarom ging Neeskens niet tegen de grond?"

Die duw van David Rozehnal... Waarom ging Neeskens niet tegen de grond?

Peter Maes

"Dat snapte ik al niet", gaat Maes verder. "Maar de scheidsrechter moest ook gewoon consequent zijn en een strafschop fluiten. Al was dat niet alles. Onze acties werden ook vijf keer onterecht afgevlagd. Dat waren loepzuivere mogelijkheden, hé."

Leergeld

Uiteindelijk gingen de Kustboys alsnog met de volle buit aan de haal. "Op zo'n moment moesten we verstandiger zijn", besluit Maes. "We betaalden leergeld, hé. En het bewijst dat we nog een lange weg af te leggen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties