Patosi loopt weer in de rij en in zijn schoenen

Patosi loopt weer in de rij en in zijn schoenen
Foto: © photonews

Ayanda Patosi had gisteren met een assist en een goal een serieuze voet in de overwinning van Lokeren op Genk. Eindelijk, zuchten ze bij Lokeren, want van het Zuid-Afrikaanse goudhaantje werd al heel het seizoen meer verwacht.

Binnen de spelersgroep van Lokeren hoorden we de afgelopen weken toch enkele kritische noten richting Patosi toe. De Zuid-Afrikaan werd gepromoveerd tot belangrijkste speler en draaischijf van het team nadat heel wat sterkhouders vertrokken. 

Binnen de groep werd resoluut de kaart Patosi getrokken, maar zoals eerder ook al het geval was geweest, begon Patosi iets of wat naast zijn schoenen te lopen en stelde hij zichzelf amper in vraag. De terugkeer van Georges Leekens was ook voor de dribbelvaardige aanvaller een 'wake up-call'.

Van zijn wolk gehaald

Toen Leekens zijn groep toesprak, liet hij weten dat iedereen op gelijke voet zou beginnen en dat elke speelminuut verdiend zou moeten worden. Patosi werd zo weer wat van zijn wolk gehaald, maar dat kan Lokeren enkel ten goede komen.

Een gemotiveerde Patosi, die zich moet bewijzen, is van goudwaarde. Eentje die op zijn lauweren aan het rusten is, brengt amper iets bij. Dat is relatief, we weten het, want hij had al een voet in zeven van de veertien goals van Lokeren. Maar echt beslissend was hij pas in Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties