Genk likt wonden na gitzwarte week: "In 8 dagen verspeeld wat we in 3 maanden opbouwden"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Genk likt wonden na gitzwarte week: "In 8 dagen verspeeld wat we in 3 maanden opbouwden"
Foto: © SC

Racing Genk verloor voor het eerst in zowat twee jaar tijd 3 wedstrijden op rij. En dat in amper 8 dagen, met 2 thuiswedstrijden tegen teams uit de rechterkolom. We gingen op zoek naar de oorzaken.

0 op 9 en een verplaatsing naar Club Brugge -dat alles won in eigen huis- op de kalender. De zon heeft wel eens harder geschenen in de Cristal Arena. Waar liep het de voorbije wedstrijden fout bij Genk?

"Iedereen moet mee verdedigen", klonk het al bij Christian Kabasele. De ervaren Julien Gorius kent het klappen van de zweep. "Iedereen moet weten dat alles in het voetbal snel kan gaan. In 1 week hebben we verspeeld wat we in 11 weken hadden opgebouwd."

We hebben aanvallend te weinig gebracht

"We hebben veel problemen om het spel te maken in balbezit", stelt de Fransman vast. Bovendien benadrukt hij dat er heel wat jongeren rondlopen bij Genk. "De jongeren die het vorig seizoen goed deden, moeten nu bevestigen. Die jongeren leren nog veel bij en dat vraagt tijd."

"We kwamen in alledrie de wedstrijden te snel op achterstand", vult Yoni Buyens aan. "Daarna zijn  we er niet in geslaagd om de juiste weerbaarheid te tonen en voldoende kansen te creëren."

"De drang naar voor was er wel, maar het ontbrak op de juiste momenten aan de juiste laatste pass. We hebben aanvallend te weinig gebracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties