Krijgt Henkens een contract bij Beerschot-Wilrijk? Spaenhoven geeft tekst en uitleg

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 3 reacties
Krijgt Henkens een contract bij Beerschot-Wilrijk? Spaenhoven geeft tekst en uitleg
Foto: © Photonews

Robin Henkens is dezer dagen een opmerkelijke gast op de trainingen van KFCO Beerschot-Wilrijk. Het hoeft dan ook geen betoog dat de paarshemden het niet erg zouden vinden als hij zijn eersteklasse-ervaring zal gebruiken om het Kiel te verblijden. "Al wil ik er geen druk op leggen."

We schreven afgelopen maandag al dat Robin Henkens meetraint met KFCO Beerschot-Wilrijk. De middenvelder sluit een contract op het Kiel dan ook niet uit. Het volledige verhaal kan je via DEZE LINK nog eens nalezen.

"Ik ken Robin nog van mijn periode bij KV Mechelen", legt Urbain Spaenhoven uit. "Ik ben hem de voorbije jaren nooit uit het oog verloren en we hadden steeds een goed contact."

Voor de coach van de Mannekens primeert in zo'n geval het menselijke dan ook op het sportieve. "Ik was enorm verrast dat zijn contract bij Waasland-Beveren niet werd verlengd. Henkens heeft zijn plaats in de kern van een eersteklasser."

"Ik spreek dan ook misschien tegen mijn eigen winkel, maar ik vind dat Robin zo hoog mogelijk moet mikken. Natuurlijk is hij een interessante spelers voor Beerschot-Wilrijk, maar ik wil hem niet onder druk zetten."

Robin Henkens heeft zijn plaats in de kern van een eersteklasser

Urbain Spaenhoven

Henkens zelf hoopt nog steeds op een eersteklasser of een ambitieuze tweedeklasser. "En dan moet hij die kans met beide handen grijpen", aldus een eerlijke Spaenhoven."

"Het is een beetje eenzelfde verhaal als dat van Anthony Van Loo", besluit de oefenmeester. "Hij trainde ook even mee met ons, maar speelt ondertussen bij KV Kortrijk. We zien dus wel hoe het zal lopen met Robin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties