Vanhaezebrouck reageert op niet-selectie Kums: "Dat heb ik top-Rode Duivels nog niet zien doen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 242 reacties
Vanhaezebrouck reageert op niet-selectie Kums: "Dat heb ik top-Rode Duivels nog niet zien doen"
Foto: © photonews

Er was veel te doen om de keuze van Marc Wilmots om Sven Kums niet op te roepen. Volgens velen heeft de kapitein van KAA Gent zijn plaats bij de Rode Duivels. Hein Vanhaezebrouck zegt het niet met zoveel woorden, maar zo denkt ook hij erover.

“Het is niet aan mij om de keuzes van de bondscoach te beoordelen” stak Vanhaezebrouck van wal op zijn wekelijkse persbabbel. “Bij de nationale ploeg worden de spelers altijd onderverdeeld in verschillende categorieën. Sommigen zijn er altijd bij, terwijl anderen nooit zeker zijn van hun plaats.”

“Maar oké… Mijn jongens waren er vorige keer pas voor de eerste maal bij, dus dan bestaat de kans dat ze weer naast de selectie vallen.”

"Mijn spelers hadden absoluut niet verwacht dat Kums er niet bij zou zijn"

Toch leek de coach van de Buffalo’s het niet helemaal eens met de keuzes van Wilmots. “Ik ken mijn groep en mijn spelers. Zij hadden absoluut niet verwacht dat Sven er niet bij zou zijn.”

En dan kwam Vanhaezebrouck écht op dreef. “Sven stond wel in het Champions League-team van de speeldag. Veel van die toppers bij de Rode Duivels hebben daar nog nooit ingestaan, hé. Dat heeft hij dan toch al voor op hen.”

Teleurgesteld, maar...

Hoewel Kums vanzelfsprekend teleurgesteld was met zijn niet-selectie, zal de middenvelder de moed niet laten zakken. “Hij is oud en wijs genoeg om hier mee om te gaan”, besloot Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties