Roept Wilmots in België geboren Imbula straks toch op omwille van deze opvallende reden?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Roept Wilmots in België geboren Imbula straks toch op omwille van deze opvallende reden?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij komt voorlopig nog niet in aanmerking voor de Rode Duivels, maar eens zijn papieren in orde zijn, zou Gianelli Imbula (FC Porto) mogelijk wel eens kunnen uitkomen voor de nationale ploeg. Het heeft er alleszins alle schijn van weg…

In Het Laatste Nieuws staat te lezen dat Wilmots eind september namelijk in Porto was, waar hij rond de tafel zat met Nelio Lucas, een topmakelaar en CEO van Doyen Sports. Dat is een investeringsmaatschappij die spelers koopt. Één van hun spelers? Imbula. Ook aan tafel toen: Luciano D’Onofrio.

Het dossier van de in België geboren Imbula zou toen ook ter sprake gekomen zijn. Vorig jaar zei Wilmots nog dat hij de middenvelder niet nodig had, maar in oktober – nadat hij in Porto was geweest – begon de bondscoach toch plots te twijfelen. In de krant bijt Wilmots echter van zich af.

"Als Imbula Belg wordt, zal ik eens nadenken"

“Ik ben daar geweest om Porto-Chelsea te bekijken. En ik heb daar op restaurant gezeten. Maar ik kende de helft van de mensen rond tafel niet. Ik zat in het Hilton-hotel en D’Onofrio was daar ook."

"Met zijn kennissen heeft hij een tafel gereserveerd en ik zat daar bij. Maar ze hebben voortdurend Portugees gesproken. Ik ken ze niet en ik verstond geen bal van wat ze zeiden.”

“In Porto waren veel mensen. Ook de vader van Imbula was daar. Ik heb met hem gesproken en gezegd dat hij eerst zijn papieren in orde moest brengen en dat we dan wel zouden zien. Als die jongen Belg wordt, zal ik eens nadenken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties