Super League: Lierse, Standard en Anderlecht denderen verder

Super League: Lierse, Standard en Anderlecht denderen verder
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet alleen bij de mannen vandaag topvoetbal op het hoogste niveau, ook bij de vrouwen was het koekenbak. De achtste speeldag stond op vrijdagavond en zaterdagnamiddag op het programma. Lierse, Standard en Anderlecht blijven bovenaan meedraaien.

Het was al meteen de eerste wedstrijd in de terugronde van de reguliere competitie. Daarna speelt de top-4 in play-off 1 voor de titel en de strijd om plek 4 lijkt bijzonder spannend te gaan worden.

De top-3? Die lijkt ondertussen vast te staan. Lierse won deze namiddag in Tienen met 0-3. Jana Coryn maakte twee doelpunten en was ook betrokken in het andere doelpunt - uiteindelijk een owngoal. Coryn blijft zo topschutter, Lierse koploper.

Driestrijd

Anderlecht won gisteren al met 3-0 van hekkensluiter OH Leuven (doelpunten van Verbruggen, Carvalhas en Blave), Standard van Genk (4-0, goals van Zeler (2x), Schoenmakers en Yüceil.)

Grootste verrassing van de avond? De thuisnederlaag van AA Gent onder nieuwe trainer Mattheus tegen Heist: 1-2. Suenens en Meeus hadden Heist op 0-2 gezet, vanop de stip milderde Van Wynendaele nog. Verder kwam Gent echter niet meer.

Stand in de Super League:

1. Lierse 20
2. Standard 19
3. Anderlecht 19
4. Gent 10
5. Genk 9
6. Heist 8
7. Tienen 7
8. OH Leuven 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e Klasse

Nieuwste reacties