We geven eindelijk nog eens een team partij dat de Rode Duivels (financieel) kan overklassen!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 29 reacties
We geven eindelijk nog eens een team partij dat de Rode Duivels (financieel) kan overklassen!
Foto: © Photonews

De Rode Duivels nemen het dinsdag in het Koning Boudewijnstadion op tegen Spanje. Iedereen weet natuurlijk dat er bij beide selecties ongelooflijk talent rondloopt. Maar wat zeggen de cijfers?

Enkele dagen geleden namen we ook de marktwaardes van de selecties van de Rode Duivels en Italië onder de loep. De (financiële) meerwaarde van onze landgenoten weerspiegelde zich uiteindelijk ook op het terrein. 

Rode Duivels: 435,4 miljoen euro!

Spanje: 541 miljoen euro! 

We hopen natuurlijk dat het geen voorbode voor de wedstrijd is, maar de kaarten liggen deze keer anders. La Seleccion is volgens het gerenommeerde Transfermarkt.de een slordige honderd miljoen euro meer waard dan onze Rode Duivels.

Al is dat eigenlijk vrij gemakkelijk te verklaren. Bij Spanje duikt geen enkele speler onder de vijf miljoen euro, terwijl onze Rode Duivels met pakweg Luis Pedro Cavanda, Jean François Gillet en Jason Denayer enkele 'mindere' jongens in de rangen hebben. 

Jean-François Gillet: 'amper' 400.000 euro

Mikel San José, Oscar de Marcos,...: 5 miljoen euro

De andere kant van de medaille: Spanje heeft - in tegenstelling tot enkele jaren geleden - geen absolute wereldsterren meer in de selectie. Wij baden met onder anderen Kevin De Bruyne en Eden Hazard dan weer in luxe. 

De duurste Spanjaarden uit de selectie zijn Cesc Fabregas, Diego Costa en Sergio Busquets. Het trio staat elk voor vijftig miljoen euro. Echte uitschieters zijn er dus niet meer te vinden. 

Kevin De Bruyne (60 miljoen euro), Eden Hazard (70 miljoen euro),...

De duurste Spanjaarden kost 'amper' 50 miljoen euro 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties