Cech spreekt openhartig over 'vervelende' helm: "Ik zou liever zonder spelen, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Cech spreekt openhartig over 'vervelende' helm: "Ik zou liever zonder spelen, maar..."
Foto: © photonews

Mochten we in de Slimste Mens ter Wereld de vraag ‘Wat weet je over Petr Cech?’ voorgeschoteld krijgen, dan zou het eerste trefwoord dat ins ons opkomt ‘helm’ zijn. Wel, de doelman sprak nu voor het eerst sinds lang openhartig over die toch wel vervelende helm.

Cech speelt al sinds hij in 2006 onzacht in aanraking kwam met Stephen Hunt, met een helm. De doelman zijn leven was toen in gevaar, maar dankzij de helm kon hij zijn profcarrière uiteindelijk toch verderzetten.

De Tsjechische media maakte van de interlandbreak gebruik om het eens uitgebreid met de Arsenal-doelman over zijn helm te hebben. Die zorgde al voor de nodige problemen, maar toch zal Cech nooit meer zonder spelen.

"Je hoort sommige zaken nu eenmaal niet zo goed met die helm"

“Weet je wat het ergste was… Toen ik tijdens een match tegen Liverpool terug bij mijn positieve was na een blessurebehandeling, was ik helemaal de weg kwijt. Ik was echt in de war. Maar dat ben ik ondertussen gewoon”, steekt Cech van wal in Tydan.

Het is ook best lastig om ploegmakkers luid en duidelijk te verstaan tijdens een match. “Ik zou het comfortabeler vinden, mocht ik zonder helm mogen spelen. Het is soms best lastig. Die helm zit over je oren en je hoort sommige zaken rondom je nu eenmaal minder goed.”

Nooit meer zonder helm

Maar toch zal Cech nooit meer zonder helm op een voetbalveld verschijnen. “De dokter heeft me verboden om zonder helm te spelen. En… Mocht ik zonder helm spelen, dan komt de verzekering niet meer tussenbeide als er iets voorvalt.” (lacht)

“Langs de andere kant… Zelfs met die helm aan, liep ik al twee keer een hersenschudding op. Ik wil er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd, mocht ik mijn helm niet op mijn hoofd gehad hebben”, besluit de ervaren goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties